Publicerat den 18 september, 2014 | av Dokumentärfilmer.se

 

Det är utrikesministern, det är Anna Lindh

Dokumentär av Peder Carlquist där polisutredningen av mordet på utrikesminister Anna Lindh kartläggs.

Mordet på Anna Lindh utfördes 10 september 2003 på varuhuset NK i Stockholm. Anna Lindh var vid mordtillfället en av Socialdemokraternas ledande politiker och hade ingått i Sveriges regering sedan 1994, i vilken hon hade varit Sveriges utrikesminister sedan 1998.

Mordet skedde i slutskedet av valkampanjen inför folkomröstningen om införandet av euron i Sverige som skulle hållas den 14 september 2003, och där Anna Lindh var en av de ledande förespråkarna på ja-sidan. Två veckor efter mordet greps gärningsmannen Mijailo Mijailović av polisen och dömdes senare till livstids fängelse för mord med stöd av bland annat DNA-bevisning.

Taggar: ,FavoriteLoadingLägg till på min lista!

2 kommentarer på Det är utrikesministern, det är Anna Lindh

 1. patrik says:

  Lägg ner denna skit sida utan fungerande dokumentärer

  • Hej Patrik! Dokumentarfilmer.se lagrar inte några filmer på sina servrar, alla media är länkad (inbäddade) från exempelvis YouTube.

   Att filmerna slutar att fungera beror oftast av upphovsrättsliga skäl. Vi gör vårt bästa, för att se till så samtliga ”streamade” dokumentärfilmer på vår sida ska fungerar. Men försvinner dokumentären från Youtube så försvinner dom även här.

   PS. Vi har inga planer på att lägga ner sidan.

Kommentera

Tillbaka till toppen ↑