CPH:DOX 2013

Publicerat den 21 november, 2013 | av Dokumentärfilmer.se

0

Sammanfattning av CPH:DOX 2013

Mycket reklam i Köpenhamn om festivalen

Det började med en inbjudan från Anne Simonsen från CPH:DOX där jag blev tillfrågan om jag skulle vilja få pressackreditering och blogga om Copenhagen International Documentary Film Festival 2013. Självklart nappade jag på det och tackade ja, kände att detta är inget man får missa, då jag är lite av en dokumentärfilmfreak.

Jag insåg snabbt att detta är en riktigt stor dokumentärfilmfestival som hålls i november varje år i Köpenhamn med runt 200 dokumentärfilmer från hela världen visas på Köpenhamns biografer under filmfestivalen under perioden 7 november till 17 november, med det nyaste och mest intressanta på dokumentärscenen och filmprogrammet är fullproppat med både film av stora internationella regissörer och smalare titlar av nya eller okända talanger.

Festivalen är inte bara filmvisningar utan här bjuds på konserter, seminarium och olika event. CPH:DOX är en av Europas största internationella festivaler för dokumentärfilm. Här kan ni läsa lite mer ingående om filmfestivalen.

BYipj9qIIAArIAU.jpg-large

Planering på hotellrummet

Hur ska man då följa ett så här stort event. Vilka filmer ska jag se? Var visas dem? Vilka dagar ska jag vara där? Vilka event ska man gå på? Hur mycket ska behövas ändras och anpassas på hemsidan. Listan bara växte…

yt

YouTube Battle på Pumpehuset

Jag åkte dit torsdagen den 7 november och var där i 3 dagar och fick uppleva många bra dokumentärer och events. Några av sakerna jag gjorde var att besökte ett YouTube Battle,

där lag tävlar mot varandra genom att visa upp olika klipp från YT på en stor bioduk och publiken avgör vem som vinner genom att skrika och vråla, helgalet.

Festivaldirektören Tine Fischer presenterade filmen.

Festivaldirektören Tine Fischer presenterade filmen The Agreement

Var på öppningsfilmen i F:ACT Award (The Agreement) som var en fantastisk dokumentär. Där träffade man många trevliga personer, stod bland annat och drack vin och pratade med Kosovos Vicepremierminister Edita Tahiri, men visste inte om att det var hon 🙂 Fick reda på det efter filmen.

CPH:DOX Talent Award 2013, där Line Kejser vann med hennes film Danny Kool. Blev väldigt imponerad av alla finalisterna.

Det har blivit mycket filmtittande både på plats och på nätet, fick tillgång till samtliga filmer via en webbplats och det har blivit många filmkvällar framför datorn.

Mingel.

Mingel

Ska jag sammanfatta festivalen, så rekommenderar jag verkligen ett besök. Mycket välplanerat och enormt mycket på programmet, hade önskat jag kunde varit där alla dagarna. Personerna som hjälper till med festivalen har varit mycket hjälpsamma och lagt ner ett enormt jobb för att få allt att fungera, så tusen tack till er!

Hoppas att man får en inbjudan till nästa års CPH:DOX Festival och en möjlighet att uppleva allt på nära håll igen.

Tack för den här gången CPH:DOX

Här hittar ni allt mitt bloggande om CPH:DOX

Taggar: ,FavoriteLoadingLägg till på min lista!

Kommentera

Tillbaka till toppen ↑