Dokumentärer är en populär filmgenre som många människor tycker om att se på. Här får man lära sig om allt mellan himmel och jord, och på Sveriges Television har man satsat mycket på detta, framförallt med fokus på samhällsproblem och aktuella frågor. Man gör dels sina egna dokumentärer liksom köper in utländska sådana, och man kan även ge förslag till dokumentärer genom att kontakta SvT då man ständigt är på jakt efter nya ämnen.

Ett mycket uppmärksammat fall är det om den svenska journalisten Kim Wall som förmodas ha mördats av en dansk ubåtsbyggare vid namn Peter Madsen. SvT har uppmärksammat fallet på många vis, inte minst med dokumentärfilmen om Wall som bär hennes namn där släktingar och vänner får berätta om vem hon var.

För dem som gillar dokumentärer har SvT ett öppet arkiv som alla kan gå in på och därmed se äldre dokumentärer om allt mellan himmel och jord. Jimmy Hendrix och Barbra Streisand presenteras vid filmer om städer, länder, folk och olika fenomen. Är man intresserad behöver man bara gå in på SvT:s hemsida, välja program och sedan öppet arkiv så öppnar sig en hel värld av mer eller mindre kända dokumentärfilmer.

Author alex
Published
Categories Dokumentärfilmens
Views 1813

Nya Inlägg

youplay