Det finns gott om spännande filmer att titta på och några nya filmer som går upp på biograferna nu under våren och som man kan ta sig en närmare titt på går vi igenom nu i den artikel som du har hittat till.

Först ut är en spännande film. Det rör sig om en ny superhjältefilm som nyligen har haft premiär på bio och som utspelar sig i Marvels värld. Captain Marvel heter filmen, och den passar in i Marvels filmuniversum som hänger ihop. Filmen är regisserad av Anna Boden och Ryan Fleck och i huvudrollen som Captain Marvel får man beskåda Brie Larson. Men i början av filmen är hon en vanlig person som heter Carol Danvers. Hon blir en av de allra mäktigaste hjältarna som universum någonsin har skådat när planeten Jorden fastnar mitt i epicentrum för en galaktisk konflikt mellan två raser. Captain Marvels jobb blir att rädda Jorden från ett fasansfullt öde! Vissa kritiker menar att Brie Larson är lysande i huvudrollen som Captain Marvel. Hennes karaktär Carol Danvers upptäcker en bit in i filmen att hon tillhör Kree, ett släkte med ädla hjältemodiga krigare som kämpar mot Skrull, de onda varelserna i filmen. Filmen imponerar verkligen med sina fantastiska miljöer och särskilt spektakulära ärr de utomjordiska vyerna med en del helt fantastiska scener som få en att tänka på filmer som Jupiter Ascending eller någon av filmerna om Thor. Verkligen väldigt imponerande och maffiga miljöer där fantasin har fått skena iväg mycket.

I början av filmen är huvudkaraktären en stridspilot men när hon nästan stryker med i en krasch så blir hon omhändertagen och efter vissa kroppsliga ingrepp medan hon inte vet om det i sviterna efter incidenten så blir hon starkare och mäktigare än tidigare, och får superkrafter.

Det bjuds på mer än en enda datoranimerad fransk film för en yngre publik i vår. En sådan är Småkryp 2 som har premiär i mitten av mars. En annan film som man kan gå och titta på som kanske inte är lika actionfylld som Captain Marvel men desto mer humoristisk är filmen om Asterix som har premiär ungefär vid tiden för påsk 2019 och som nog lockar många barnfamiljer till biograferna.

Den fullständiga titeln är Asterix och den magiska drycken. Filmen handlar om druiden Panomarix som ger sig ut på en slags odyssé tillsammans med både Obelix och Asterix. Målet är att trygga den lilla galliska byns framtid. En ny druid behövs som kan lära sig att göra (brygga) den magiska trolldrycken som Asterix kan dricka av för att bli superstark. Filmen bjuder både på spänning och mycket humor samt en del värme. Filmen är gjord i Frankrike och originalspråket i den är franska. Det är en väldigt vacker och färgsprakande datoranimerad film som förvaltar de gamla mer handtecknade filmerna oväntat väl. Frågan är om Obelix också får smaka på trolldrycken om en annan druid tillagar den.

Author alex
Published
Categories Dokumentärfilmens
Views 2715

Nya Inlägg

youplay