Vi har skadat våra hav

Oceans är en dokumentärfilm som skapades år 2009. Denna dokumentär producerades av Walt Disney Studios för att utforska de många mysterierna i vår planets hav. Nästan tre fjärdedelar av jordens yta är täckt av hav, men trots detta så verkar vi veta mer om yttre rymden än om havet. Det är ingen tvekan om att havet har haft en avgörande roll i mänsklighetens historia och livsstil, men vilka hemligheter håller egentligen undervattensvärlden? Följ filmskaparna Cluzaud och Perrin under havsvågorna när de letar efter svaret på detta och utforska djupets många faror och mysterier. Oceans är professionellt filmat och inspirerar publiken att tänka på inverkan som man gör på jordens vatten, vilket är bra så att mer och mer människor börjar inse hur viktigt det är att vi tar hand om vår moder jord. I den här filmen möter vi många spännande och intressanta djur under havet, vissa som ingen tidigare ens skådat!

Mystiken i haven

Tittar man på den engelska versionen av dokumentärfilmen Oceans, så berättas den av Pierce Brosnan, som medverkat i många populära och kända filmer, som Die Another Day och som James Bond in Golden Eye. Man kan dessutom se Brosnan i Mamma Mia 2. I dokumentären får du följa med i havets djup när filmen presenterar spännande fakta och detaljer om haven. I filmen får du möta många intressanta djur, allt mellan sjölejon som ligger i solen och vilar eller krabbor som kryper på stranden. Du får också följa med under havet när solen gått ned för horisonten och när de köttätande lite större fiskarna börjar vakna till liv, på jakt efter föda. Filmen visar många olika inblickar på platser runt om i hela världen, alla lika vackra. Förutom allt det vackra med haven och vår moder jord får vi i Oceans även se människor inverkan på naturen och på våra hav. På så sätt kan förmodligen fler människor också öppna ögonen för hur illa vi faktiskt har skadat vår planet och att det är dags för en förändring.

Ny teknik – möjligt att skapa otroliga filmer

Eftersom tekniken har gått så långt i utvecklingen så har vi idag lyckats skapa otroligt bra foto- och videokameror. En undervattenskamera ger fantastiska bilder när man ska filma och fota under vatten, så gillar man att skapa videos eller fotografera under vatten så är det perfekt att införskaffa sig en sådan. De kameror som tillverkas för allmänheten idag är såpass bra att alla människor kan skapa sina egna dokumentärer eller filmer och dela dessa på internet. Detta kan göra så att fler och fler människor faktiskt öppnar ögonen för saker som länge har legat gömda i mörkret. Att få sådana bra bilder som i dokumentären Oceans kan dock kanske vara svårt, men det är aldrig försent att testa! Oceans fick många utmärkelser och priser för dokumentären, vilket absolut är ett steg åt rätt riktning. Ju fler människor som kan se hur vackra våra hav är också kan börja inse den skada som vi faktiskt gör på naturen.

Author alex
Published
Categories Dokumentärfilmens
Views 2892

Nya Inlägg

youplay