Att se film är en aktivitet som är mycket populär i Sverige. En del tycker om att åka på bio med sina närmsta vänner, medan andra vill se film i ensamhet i hemmet. Det finns flera olika sätt att titta på film och det bästa är att man bestämmer helt och hållet själv när man har tid för det. Denna artikel kommer därför gå igenom ett par sevärda filmer genom åren.

Beck

En av de största klassikerna i Sverige genom åren när det kommer till deckare är Beck. Filmerna handlar om en svensk kriminalare som undersöker olika mord i Sverige. Vad som gör filmerna unika och spännande är att dem spelades in i Sverige, vilket i sin tur skapar flera arbetsmöjligheter åt människor i landet. Det gör också att det finns flera produktionsbolag i Stockholm som kan hjälpa till med att spela in både filmer, reklamer och serier.

Den Gröna Milen

En av de största klassikerna internationellt sett är Den Gröna Milen. Detta är en film där Tom Hanks spelar huvudpersonen och han spelar en fängelsevakt på ett fängelse som huserar fångar som ska avrättas. Filmen är lång, men den har ett fint budskap med att man aldrig ska döma någon förrän man vet hela historien. Dessutom lyfter filmen också frågetecken kring om dödsstraffet är humant eller inte.

Nyckeln Till Frihet

En annan amerikansk klassiker är en film som heter Nyckeln Till Frihet. Detta är oftast en film som ungdomar ser på högstadiet eller gymnasiet. Filmen är nämligen väldigt bra för barn att öva sin engelska, då det både har slangord och mer komplicerade ord. Även denna film utspelar sig i ett fängelse, varpå man följer en vit man vid namn Andy Dufresne och hans tid i fängelset. Genom filmen får man se en mängd olika händelser, exempelvis lär Andy känna en svart man som spelas av Morgan Freeman. Dessa blir bra vänner, varpå Morgan Freemans karaktär hjälper Andy att fly genom att ge honom verktyg att rumma från fängelset. Under filmens gång får man också se hur tufft det var att sitta i fängelse förr i tiden.

Author alex
Published
Categories Dokumentärfilmens
Views 2553

Nya Inlägg

youplay