Taylor Sheridan är en amerikansk manusförfattare och skådespelare. Som skådis är han förmodligen mest känd för att ha porträtterat polisen David Hale i TV-serien Sons of Anarchy. Som manusförfattare är, eller borde han vara, mest känd för att ha skrivit en av det senaste decenniets bästa filmtrilogier. Filmerna som ingår i trilogin är Sicario, Hell or High Water och Wind River. De är alla fristående filmer men förenas i det att de allihop på något sätt tar upp en aspekt av vad Sheridan kallar “frontlinjer i det moderna USA”. Filmer som är så pass vackra att du kan titta på dem också i mobiltelefonen. Här kan du köpa billiga iphone.

Sicario (2015)

Sicario är första filmen i trilogin och kanske den som fått störst genomslag. Huvudrollerna spelas av Benicio del Toro, Emily Blunt och Josh Brolin. Blunt spelar en ung FBI-agent med rättvisepatos. Hon gör såpass bra ifrån sig i sitt yrke att hon strax värvas för att delta i ett topphemligt uppdrag vid gränsen mellan Mexiko och USA. Där möter hon del Toro och Brolin. I fokus för filmen står de mexikanska kartellerna och deras droghandel.

Hell or High Water (2016)

Ännu en film som du kan titta på i mobiltelefonen är Hell or High Water. Sicarion blev väl mottagen av kritikerkåren, Hell or High Water ännu mer så. I filmen får du följa å ena sidan ett brödrapar som befinner sig på en rånturné i södra Texas. En rånturné vars mål är att de ska lyckas skrapa ihop tillräckligt med pengar för att rädda sin familjefarm. Å andra sidan en åldrad sheriff som spelas av Jeff Bridges.

Wind River (2017)

Sist ut i trilogin är Wind River som utspelas i Wyoming i norra USA. Huvudrollerna som en naturvårdare och FBI-agent spelas av Jeremy Renner respektive Elisabeth Olsen. Ödsligheten och kargheten i USAs norra delar spelar en stor roll i den här filmen. Filmen börjar med att Renners naturvårdare hittar ett lik i vildmarken. En ung kvinna som uppenbarligen flytt någonstans ifrån och dött i kylan. Olsens FBI-agent skickas dit för att bistå den lokala polisstyrkan i mordutredningen.

Author alex
Published
Categories Dokumentärfilmens
Views 2517

Nya Inlägg

youplay